Oporavak javnog preduzeća Put

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Okt.2015, 21:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oporavak javnog preduzeća "Put"

Javno komunalno preduzeće "Put" poslednjih godinu i po dana bilo je u nezavidnoj situaciji.

Razlozi za to su bili štrajk radnika i teška materijalna situacija. Ipak, neki pomaci su uočljivi.

Zaostale zarade su isplaćene, dugovanja su smanjena i preduzeće polako privodi kraju građevinsku sezonu.

U poslednjih 15 godina javno komunalno preduzeće Put nalazi se veoma teškoj materijalnoj situaciji, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ali je po prvi put od 2007. imalo pozitivan bilans, a za potpuni oporavak potrebne su još najmanje 3 ili 4 građevinske sezone, rekao je direktor tog preduzeća Željko Džakula.

U poslednjih godinu i po dana dugovanja su smanjena za 270 miliona dinara, ali ona i dalje iznose previsokih 600 miliona, dodao je on.

Broj zaposlenih je takođe smanjen, ali višak i dalje postoji. Međutim, veći problem je loša struktura jer manjka proizvodnih radnika, a u administraciji ih ima previše. Ipak, zarade više ne kasne, istakao je Džakula, i tom prilikom najavio novine u preduzeću.

Iako se Novosađani žale na to da su ulice pune rupa i ulegnuća, te da je vožnja kroz Novi Sad ponekad prava avantura, prvi čovek Puta kaže da je ostalo još 15. dana do zvaničnog završetka građevinske sezone. Najavio je da će do tada sve saobraćajnice biti vraćene u prvobitno stanje.

Do kraja godine očekuje se i spajanje Bulevara Evrope sa autoputem .

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.