Oliver Ivanović prekinuo štrajk glađu

Izvor: RTS, 22.Avg.2015, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oliver Ivanović prekinuo štrajk glađu

Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović prekinuo je štrajk glađu, potvrdio je za RTS dežurni lekar u bolnici u Kosovskoj Mitrovici Milan Jakovljević.
Oliver Ivanović je odlučio da prekine štrajk glađu na nagovor svih koji su ga posetili prethodnih dana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Vraćen je na koronarno odeljenje i nadamo se da će odluka koju je doneo danas pozitivno uticati na stabilizaciju njegovog zdravstvenog stanja", rekao je doktor Jakovljević.
Lider Građanske inicijative SDP štrajk glađu je započeo 7. avgusta, zbog odluke o produžetku pritvora u kojem je još od januara 2014. godine.
Ivanović je u bolnici od prošle subote zbog pogoršanog zdravstvenog stanja.
On je osumnjičen da je počinio ratne zločine nad albanskim civilima u oružanom sukobu na Kosovu od 1998. do 2000. godine. 
Pritvor mu ističe 26. avgusta, a nastavak suđenja u Osnovnom sudu u Kosovskoj Mitrovici zakazan je za 10. septembar. 
Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić pozdravio je odluku Olivera Ivanovića da prekine štrajk glađu i poželeo mu brz oporavak i puno snage u borbi za pravdu i istinu, saopšteno je iz te kancelarije.
Đurić je poručio da Ivanović tim prekidom štrajka glađu ne odustaje od svojih zahteva da mu se omogući odbrana sa slobode, u čemu ima iskrenu njegovu i podršku Vlade Srbije.
On je istakao da Ivanović kao čovek nikada ne bi vršio pritisak na sud, ali da je štrajk glađu bio jedini način da skrene pažnju na nepravdu koja mu se čini već jako dugo.
Građanska inicijativa SDP saopštila je da podržava odluku lidera da prekine štrajk glađu, kako ne bi doveo u opasnost svoj život, jer je njegovo zdravlje ozbiljno narušeno
SDP je zahvalio svima koji su pružali podršku Ivanoviću "u pravednoj borbi za pravdu i slobodu, svih Srba na Kosovu i Metohiju".
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.