Oko 100 migranata i dalje štrajkuje glađu na Horgošu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oko 100 migranata i dalje štrajkuje glađu na Horgošu

Oko 100 migranata, uglavnom muškaraca i dalje štrajkuje glađu u Horgošu, blizu granice sa Mađarskom, izjavio je danas državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

"Kada se uvere da neće moći da uđu u Mađarsku, očekujemo da će ući u azilnu proceduru", kazao je Ivanišević za RTS i dodao da migranti koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štrajkuju glađu na Horgošu imaju potrebnu medicinsku pomoć.

On je naveo da je mađarska granica hermetički zatvorena, ali da je očigledno da "Balkanska ruta" nije i da je potrebna pomoć zemalja EU.

Ivanišević je rekao da će do kraja sedmice biti usvojen dokument koji će sadržati "potrebe Srbije u ovoj fazi izbegličke krize" i da će biti zatraženo od donatora da se uključe u rešavanje ovog pitanja.

On je dodao da je zahvaljujući združenim patrolama vojske i policije smanjen broj ilegalnih ulazaka migranata u Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.