Novi Pazar: Dve škole bez nastave zbog grejanja

Izvor: Kurir, 13.Feb.2013, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi Pazar: Dve škole bez nastave zbog grejanja

OŠ "Bratstvo" i Ekonomsko-trgovinska škola su hladne zbog štrajka radnika Gradske toplane koji traže neisplaćene zarade

NOVI PAZAR - Dve škole u Novom Pazaru prekinule su danas nastavu jer nemaju grejanje zbog štrajka radnika Gradske toplane.

Nastavu su prekinule Osnovna škola "Bratstvo" i Ekonomsko-trgovinska škola u kojima su učionice već danima negrejane. Te škole priključene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su na Gradsku toplanu, čiji radnici već sedmi dan štrajkuju zbog neisplaćenih zarada.

Direktor OŠ "Bratstvo" Dejan Kulundzić rekao je da su učenicima do sada bili skraćivani časovi i da je Ministarstvo prosvete odobrilo prekid nastave zbog neadekvatnih uslova za rad.

"Časovi su do sada trajali 30 minuta, ali je nemoguće da deca više pohađaju nastavu u ovim uslovima i u njihovu korist obustavićemo časove dok se ne reši problem sa grejanjem", rekao je Kulundžić.

Radnici novopazarske Toplane traže isplatu četiri zaostale plate, doprinose za zdravstveno i invalidsko osiguranje, kao i isplatu zaostalih putnih troškova.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.