Izvor: B92, 02.Mar.2009, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Niteks" traži raskid privatizacije

Niš -- Radnici fabrike "Niteks" iz Niša počeće sutra prikupljanje potpisa za raskid privatizacije, potvrdio je predsednik samostalnog sindikata te fabrike Zoran Tošić.

Tošić je rekao da će te potpise dostaviti Agenciji za privatizaciju i dodao je da su radnici opet u štrajku, nakon više od mesec dana, jer poslodavac nije ispunio obećanja o isplati zaostalih zarada, zbog čega je "Niteks" štrajkovao više od dva i po meseca prošle i početkom ove godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Otpočeli smo štrajk 23. februara, jer nije ispoštovana dinamika isplata zaostalih zarada koje je poslovodstvo prihvatilo u januaru, prilikom prekida štrajka", rekao je Tošić.

Fabrika, u kojoj radi oko 700 radnika, privatizovana je oktobra 2006. godine, a većinski vlasnik "Niteksa” je "Irva sistem" Đorđa Nicovića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.