Neuspešni pregovori radnika i rukovodstva Petroremonta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jan.2010, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neuspešni pregovori radnika i rukovodstva Petroremonta

PANČEVO - Pregovori radnika i menadžmenta pančevačkog preduzeća Petroremont završeni su neuspešno i radnici ostaju u generalnom štrajku, izjavio je danas predsednik Samostalnog sindikata Miodrag Milunović.

Kako je Milunović rekao agenciji Beta, radnici, koji potražuju od poslodavca zaostale zarade, naknade za prevoz i doprinose za zdravstveno osiguranje danas su se jednoglasno složili da nastavke štrajk do ispunjenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svojih zahteva.

Direktorka tog preduzeća, kako je istakao Milunović, obećala je da će za 10 dana uplatiti doprinose za zdravstveno osiguranje kako bi radnici imali overene zdravstvene knjižice.

"Ona nam je obećala da će pozajmiti novac od Azotare kako bi uplatila doprinose, a ostatak zarada i naknada za prevoz za 45 dana. Mi ne znamo da li će to biti moguće i zato ostajemo u štrajku", istakao je predsednik Samostalnog sindikata u Petroremontu.

Dodao je da sindikat ima informacije da to preduzeće od pančevačke Azotare potražuje "određenu sumu novca", ali da nije siguran da li će to moći da se naplati jer je Azotara u restrukturiranju.

Radnici su počeli generalni štrajk pre osam dana zbog neisplaćene tri poslednje plate i naknada za prevoz, a vlasnici im nisu uplatili ni doprinose za zdravstveno.

Petroremont je prodat beogradskom preduzeću Etoks koje se bavi proizvodnjom, spoljnom i unutrašnjom trgovinom po početnoj ceni od oko 23 miliona dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.