Najavljena radikalizacija štrajka slobodnom prodajom čipsa

Izvor: Blic, 04.Maj.2010, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljena radikalizacija štrajka slobodnom prodajom čipsa

Radnici čačanske Fabrike čipsa, koji već treću nedelju štrajkuju, najavili su danas radikalizaciju protesta, pošto ni pokušaj posredovanja gradske vlasti sa većinskim vlasnikom nije dao rezultate.

Ukoliko firma "Slap grup" ne ispuni svoje obaveze, oko stotinu zaposlenih izneće iz magacina sav proizvedeni čips, krompir pire i druge prerađevine od krompira radi slobodne prodaje.

Jedan od štrajkačkih predloga za prevazilaženje čitave situacije jeste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i da Ministarstvo ekonomije dug firme prema državi od 850 miliona dinara pretvori u državne akcije.

Većinski vlasnik Slaviša Purić, inače, od novembra prošle godine nalazi se u pritvoru zbog sumnje da je u jednoj od svojih firmi zloupotrebio službeni položaj.

"Mi smo na početku jednočasovnim prekidom rada upozorili vlasnika da nam duguje plate od februara, putne troškove za 14 meseci i otpremnine za 15 ljudi koji su otišli po socijalnom programu. Zdravstveno osiguranje nam nije uplaćivano od jula prošle, a doprinos za penziono osiguranje od 2005. godine", podseća za Tanjug predsednik Samostalnog sindikata fabrike Zoran Zečević.

Na sastanku održanom prošle nedelje sa predstavnicima većinskih vlasnika, u prisustvu gradskog rukovodstva i načelnika Moravičkog okruga Darka Domanovića, štrajkači su odbili predlog da im se odmah isplati samo 60 odsto februarske plate.

Zečević kaže da sin vlasnika Stevan Purić i član Upravnog od bora fabrike Vladan Ccomagić nijednog trenutka nisu pomenuli nameru da izmire ostale obaveze.

"Mašine će ostati zaustavljene sve dok ne budu ispunjeni svi naši opravdani zahtevi. Podsećam da smo najčešće radili u dve, ponekad i u tri smene, da je račun preduzeća u blokadi zbog oko 850 miliona dinara duga prema državi i još 200 miliona duga prema malim akcionarima, dok u magacinu koji držimo pod ključem trenutno ima robe vredne oko 120.000 evra"ističe Zečević.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Radnici "Slap grup" najavljuju radikalniji štrajk

Izvor: Glas javnosti, 05.Maj.2010, 07:12

ČAČAK  - Više od sto radnika čačanske fabrike čipsa "Slap grup" , koji već treću nedelju štrajkuju, najavili su  da će, ukoliko se ne ispune njihovi zahtevi,  izneti  iz magacina sav čips, krompir pire i druge prerađevine od krompira radi slobodne prodaje...Jedan od štrajkačkih predloga...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.