Na raspust bez knjižica

Izvor: Radio 021, 30.Dec.2014, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na raspust bez knjižica

Prvo polugodište u osnovnim i srednjim školama u centralnoj Srbiji završava se danas, a deca čiji nastavnici štrajkuju prvi put će otići na zimski raspust bez ocena u knjižicama.

Sednice odeljenskih veća su danas, ali na njima neće biti kvoruma, jer im nastavnici članovi sindikata neće prisustvovati, rekao je predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković, očekujući da ocene ne budu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << zaključene u oko 400 škola u Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Beogradu...

Đaci u Vojvodini već su na raspustu i njima su ocene zaključene.

Iz sindikata tvrde i da Ministarstvo preti najavom da će odbiti dnevnice onima koji su obustavili rad 22. decembar. U tom slučaju nastavnici neće nadoknaditi časove, rekao je Brajković i naveo da ima novca za prosvetu, ako se uštedi oko tri milijarde dinara za suvišne seminare i oko 2,5 milijardi za putovanja.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

RAAASPUUUST: Đaci od sutra na sankanju!

Izvor: Kurir, 30.Dec.2014

Prema Kalendaru obrazovno-vaspitnog rada za osnovne i srednje škole za 2014/2015. godinu, u školama u centralnoj Srbiji zimski raspust počinje 31. decembra i traje do 19. januara..BEOGRAD - Zimski raspust u školama u centralnoj Srbiji počinje 31. decembra i traje do 19. januara...Prema Kalendaru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.