Na pomolu štrajk u Seriji A?

Izvor: B92, 03.Nov.2010, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu štrajk u Seriji A?

Predsednik fudbaskoj saveza Italije Đankarlo Abate rekao je da će posredovati u razgovorima unije igrača i Serije A.

Dve strane su u sukobu oko potpisivanja novog kolektivnog ugovora, a sindikat igrača najavljuje štrajk.

"Dogovorićemo se oko sastanka predsednika Lige i sindikata igrača. Videćemo koji su to uslovi potrebni da bi se dve strane našle za pregovaračkim stolom", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Abete.

Sindikat igrača je odbio da se sastane sa predstavnicima Serije A, a takođe je bojkotovao i sastanak sa članovima fudbalskog saveza.

„Izrazili smo predsedniku Abeteu našu želju da se sastanemo, ali nam se ne sviđa način na koji se čitava situacija razvija. Kako se nama čini, Liga nije zainteresovana da pronađe konačno rešenje", rekao je potpredsednik Sindikata igrača Leo Groso.

Ukoliko pregovori propadnu, Abete je upozorio da će fudbalski savez iskoristiti nezavisno telo koje bi intervenisalo i u roku od 10 dana pronašlo rešenje za kolektivni ugovor.

Predsednik Serije A Mauricio Bereta rekao je da je zatečen ponašanjem predstavnika igrača, ali je saopštio da je spreman da večeras sedne za pregovarački sto.

Dve strane su prošlog meseca postigle dogovor da bi se izbegao štrajk najavljen za 24. i 25. septembar, ali su predstavnici igrača rekli da ako se ne dođe do novog ugovora do 30. novembra, da je štrajk neizbežan.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.