Na jugu Srbije nema štrajka zaposlenih u “Pošti, ali pošiljke ne stižu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Dec.2019, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na jugu Srbije nema štrajka zaposlenih u “Pošti", ali pošiljke ne stižu

Premda na jugu Srbije nema obustave rada u poštama, zbog štrajka zaposlenih iz Beograda u Pošti Srbije, pošiljke i ovom delu zemlje kasne i ne stižu. Jedan od niških poštara objašnjava da od utorka nema isporuka, jer, kaže, sve to stiže iz Beograda.

Nezadovoljni primanjima, radnici Pošte su po drugi put u ovoj godini obustavili rad. Dok oni traže veća primanja, njihove kolege sa juga Srbije su praktično bez posla, jer pošiljke iz prestonice ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << stižu.

Od utorka nismo primili nikakve pošiljke, jer to ide iz Beograda - kaže jedan poštar iz Niša.

Koverte i paketi ne stižu ni do Leskovca, kao ni do Svrljiga. U Pirotu, pak, kažu da primaju pošiljke za slanje, ali to ide samo do Niša.

U Vranju tvrde da sve radi normalno, ali da ne mogu da garantuju kada će pošilja da stigne.

Preradni centar ne radi u svim gradovima - navode u vranjskoj Pošti.

O ovoj situaciji direktor niške Pošte Miroslav Janojlić, kaže da nije ovlašćen da govori. Kada će situacija biti rešena, pitanje je na koje novinari Južnih vesti još čekaju odgovor od preduzeća Pošte Srbije.

Na društvenim mrežama se pojavila informaicija da su u Pošti kod Glavne železničke stanice u Nišu zaposleni danas navodno hteli da štrajkuju, ali da ih je neko iz Uprave popisivao. Novinari nisu useli da dobiju potvrdu da se ovo zaista dogodilo.

Zbog štrajka, kako kažu u Upravi carina, oni koji šalju pošiljke, moraju da se naoružaju strpljenjem.

Preduslov za efikasnu dopremu pošiljaka je usklađen rad poštanske i carinske službe, a u novonastalim okolnostima onemogućena je doprema poštanskih pošiljaka radi carinske kontrole, kao i dalja distribucija već ocarinjenih pošiljaka. Uobičajno je da se priliv pošiljaka pred novogodišnje i božićne praznike osetno povećava, što u sezoni praznika predstavlja dodatni izazov kako za poštanske, tako i za carinske službenike - navode u Upravi carina.

Na carinsko-poštanskim ispostavama, dodaju, vrši se pregled ranije dopremljenih pošiljaka, ali bi primaoci trebalo da budu svesni da pomenuta situacija može da prouzrokuje kašnjenja u njihovom pristizanju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.