Na Pozorju u četvrtak dve predstave

Izvor: Beta, 02.Jun.2011, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Pozorju u četvrtak dve predstave

NOVI SAD, 2. juna 2010. (Beta) Na 56. Sterijinom pozorju u Novom Sadu u četvrtak će, u takmičarskoj selekciji nacionalne drame i pozorišta, nastupiti Zvezdara teatar iz Beograda sa predstavom pod nazivom Život u tesnim cipelama Dušana Kovačevića koji je i režirao ovaj komad.

Kovačevićeva drama govori o aktuelnim temama kao što su štrajk gladju radnika propale fabrike i zaludjenost ljudi rijaliti programima koji su globalno, a i u Srbiji, najgledaniji TV programi.

Savremeni teatar Vroclaski (Wroclawski Teatr Wspolczesny) iz Poljske odigraće u okviru medjunarodne selekcije Krugovi predstavu Trasfer koju je režirao mladi, buntovni poljski reditelj Jan Klata.

Transfer je Poljsko-Nemački kulturni projekat koji govori o progonu Jevreja poljskog porekla iz Nemačke početkom Drugog svetskog rata, što je i danas bolna istorijska tema za ova dva naroda.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.