NSP nastavljaja štrajk, očekuju razgovor s premijerom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Feb.2011, 22:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NSP nastavljaja štrajk, očekuju razgovor s premijerom

BEOGRAD -

Nezavisni sindikat policije nastaviće sutra sa zakonskom obustavom rada, a očekuje i sastanak sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, na kome bi trebalo da se razgovara o povećanju plata, što je osnovni zahtev štrajkača, rekao je večeras predstavnik tog sindikata Velimir Barbulov.

"Nastavljamo sutra štrajk, peti dan za redom, a očekujemo da našu delegaciju primi premijer, kako su nagovestili nadležni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u MUP-u", rekao je Tanjugu predstavnik Nezavisnog sindikata policije Velimir Barbulov.

Uz povećanje plata za 40 odsto, Nezavisni sindikat policije traži i nabavku novih uniformi i obuće, izmene određenih članova Zakona o policiji i potpisivanje posebnog kolektivnog ugovora.

Štrajk, koji je počeo u četvrtak, organizovan je uz poštovanje zakonskih odredbi, odnosno obezbeđen je minimum procesa rada, što znači da policajci intervenišu samo na osnovu prijava građana, ili ako dođe do neke situacije kada je ugrožena bezbednost.

Policajaci zaduženi za rad sa građanima, odnosno izdavanje ličnih dokumenata i registarskih tablica, posao obavljaju samo u hitnim slučajevima.

Za razliku od Nezavisnog sindikata policije, drugi reprezentativni sindikat - Policijski sindikat Srbije - ne podržava štrajk policije i smatra da treba sačekati odluku vlade o potpisivanju posebnog kolektivnog ugovora.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.