Moguć štrajk u zdravstvu

Izvor: Blic, 11.Feb.2011, 01:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moguć štrajk u zdravstvu

Nezadovoljni materijalnim statusom, oko 350 članova Novog sindikata zdravstva, mahom iz beogradskih zdravstvenih ustanova, protestovalo je juče ispred zgrade Ministarstva zdravlja. Na pregovorima sa predstavnicima ovog ministarstva, sindikalcima je poručeno da će o povećanju zarada za 30 odsto, u narednim danima razmatrati Ministarstvo finansija.

U Ministarstvu zdravlja za "Blic” kažu da je ovom sindikatu na jučerašnjem sastanku u Vladi najavljeno da će se oko eventualnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povećanja zarada razgovarati 16. februara. Ukoliko se ne udovolji zahtevima štrajkača, oni će od 21. februara stupiti u generalni štrajk, kada će raditi kao u dane vikenda.

- Očekujemo od novog ministra, ma ko on bio, da nam ne kaže da nema para, jer ih ima. Dva odsto povećanja koliko su nam dali šamar je celoj profesiji - kaže Živorad Mrkić, predsednik Novog sindikata zdravstva.

Reporter "Blica” tokom jučerašnjeg dana obišao je KCS da se uveri da li zaposleni zaista štrajkuju. Zatekli smo pune čekaonice i mnogo nezadovoljnih pacijenata.

- Trebala sam doktorki da predam nalaz gastroskopije, ali su mi sestre rekle da trenutno nije tu. Nisu precizirale da li štrajkuje - kaže za "Blic” vidno revoltirana A. K, koja je više od sat vremena čekala da je primi doktorka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.