Izvor: Blic, 10.Apr.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete pozvalo studente u Ranilugu da prekinu štrajk

Ministarstvo prosvete pozvalo je danas studente u Ranilugu da okončaju štrajk glađu, jer je njihovo zdravlje važnije od bilo kakvog problema.



U saopštenju tog ministarstva je navedeno da započeta školska godina treba da se završi na regularan način, što podrazumeva održavanje nastave i polaganje ispita.

Ministartsvo prosvete podseća da je na sastanku s rukovodstvom Filozofskog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, održanom u Beogradu 19. marta ove godine, iznelo stav da istureno odeljenje Filozofskog fakulteta u Ranilugu treba da radi na način, propisan Zakonom o visokom obrazovanju.

Tom prilikom, od rukovodstva Filozofskog fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici zatražena je informacija da li je Filozofski fakultet u postupku akreditacije zatražio i otvaranje isturenog odeljenja u Ranilugu kod Kosovske Kamenice i da li su ispunjeni uslovi za rad ovog odeljenja u skladu sa zakonom.

Desetak studenata treće i četvrte godine isturenog odeljenja Filozofskog fakulteta u Ranilugu započelo je u utorak štrajk glađu na tom fakultetu, zahtevajući od nadležnih da im organizuju nastavu, koja je prekinuta u oktobru.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Studenti na Kosovu štrajkuju glađu

Izvor: RTS, 10.Apr.2009

Studenti u Ranilugu četvrti dan štrajkuju glađu, nezadovoljni odlukom da se predavanja obustave i odeljenje Filozofskog fakulteta preseli u Kosovsku Mitrovicu. Ministarstvo prosvete pozvalo studente da prekinu štrajk i ocenilo da je njihovo zdravlje važnije od bilo kakvog problema...Studenti katedre...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.