Ministarstvo prosvete: Štrajkuje više od hiljadu škola

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2011, 12:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo prosvete: Štrajkuje više od hiljadu škola

BEOGRAD -

Od 1.804 škole u Srbiji, u 498 škola nastava se odvija nesmetano, u 817 škola časovi su skraćeni na 30 minuta, dok je nastava potpuno obustavljena u 479 školskiih ustanova, saopštilo je danas Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete Žarko Obradović ponovo je apelovao na sve prosvete radnike da što pre uspostave nesmetani proces obrazovanja i da ne sprečavaju ulazak dece u školu.

Prosvetari od Vlade traže uvećanje plate za 24,5 odsto do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << godine, što podrazumeva 20 milijardi dinara veća budžetska sredstva od predviđenih.

Sindikati još nisu dobili zvaničan poziv Vlade Srbije za nastavak pregovora.

Prema jučerašnjim podacima sindikata, od ukupno 1.804 škole u Srbiji potpunom obustavom rada ili skraćenjem časova na 30 minuta štrajkuje 1.427 škola - 635 škola nema nastavu, a u 792 škole časovi su skraćeni na 30 minuta.

Prema podacima ministarstva, od ukupno 1.804 škole nastavu je potpuno obustavilo 478 škola, što je samo dve škole više nego u petak, a u 773 škole štrajkuje se zakonskim skraćenjem časova na 30 minuta.
Pogledaj vesti o: Skraćeni časovi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.