Matijević: Radikalizacija štrajka, ako plate budu umanjene

Izvor: Beta, 19.Mar.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matijević: Radikalizacija štrajka, ako plate budu umanjene

BEOGRAD, 19. marta 2015. (Beta) - Predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) Dragan Matijević izjavio je u četvrtak da je taj sindikat odlučio da radikalizuje protest u ponedeljak, 23. marta, ako zarade nastavnika za februar budu umanjene zbog učešća u štrajku.

"To znači da će nastavnici u ponedeljak, 23. marta, stupiti u jednodnevni štrajk, ako plate za februar čija je isplata u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << budu umanjene zbog učešća u štrajku", rekao je Matijević u četvrtak agenciji Beta.

On je kazao da će taj sindikat u toku dana uputiti dopis Ministarstvu prosvete u kome se navodi da nema zakonskog osnova za umanjenje plata radnicima koji su u štrajku.

Matijević je najavio da će ukoliko do umanjenja plata ipak dodje, biti podnesene tužbe protiv direktora škola koji su postupili po ranijem dopisu Ministarstva prosvete u kome se traži umanjenje zarada za prosvetare u štrajku.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.