Malinari dogovorili minimalnu otkupnu cenu od 165 dinara i odustali od protesta

Izvor: Beta, 15.Jul.2019, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malinari dogovorili minimalnu otkupnu cenu od 165 dinara i odustali od protesta

Predstavnici Asocijacije proizvodjača malina i kupina postigli su dogovor sa jednim od najvećih otkupljivača tog voća u Srbiji, kompanijom "Stanić", da poveća otkupnu cenu na 160 do 165 dinara po kilogramu i odustali su od protesta gladju, rekao je danas predsednik tog udruženja Dobrivoje Radović.Dogovor je postignut sinoć na sastanku sa predstavnicima te kompanije i Ministarstva poljoprivrede.Radović je rekao da su predstavnici kompanije "Stanić" prihvatili zahtev da otkupna cena maline bude jedinstvena, a ne da se dnevno menja."Dogovorili smo se da minimalna cena bude od 160 do 165 dinara po kilogramu i da se, ako sledeće nedelje poraste na tržištu, koriguje naviše", kazao je on.Dodao je da je otkupljivač prihvatio i da se sva malina tretira kao prva klasa, jer je, kako je istakao, "do sada zbog nestručnih ljudi koji su je klasirali cena obarana i na taj način".Radović je apelovao da svi proizvodjači maline od svojih otkupljivača, ako to nije kompanija "Stanić", traže iste uslove.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MALINARI počinju ŠTRAJK glađu: Prete da će ISEĆI prste

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019

Sutra, u pet minuta do 12 sati proizvođači malina će započeti štrajk glađu zbog niske otkupne cene maline. Razlog isti kao ranije - niska otkupna cena ovog voća. Najavili i radikalnije poteze...Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac..To je danas izjavio predsednik Asocijacije proizvođača malina...

Nastavak na Mondo...

Proizvođači malina od sutra štrajkuju glađu zbog niske cene tog voća, prete da će iseći prste

Izvor: Danas, 15.Jul.2019

Predsednik Asocijacije proizvođača malina i kupina Srbije Dobrivoje Radović izjavio je danas da će članovi Upravnog odbora tog udruženja sutra, u pet minuta do 12 sati, započeti štrajk glađu zbog niske otkupne cene maline. Članak Proizvođači malina od sutra štrajkuju glađu zbog niske cene...

Nastavak na Danas...

MALINARI ODUSTALI OD ŠTRAJKA GLAĐU Dogovorena cena od najmanje 150 dinara za kilogram

Izvor: Blic, 16.Jul.2019, 12:13

Štrajka glađu i blokade hladnjača, koju su do sinoć najavljivali predstavnici Asocijacije malinara Srbije "zbog niske otkupne cene i neuređenog tržišta", ipak neće biti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.