Madridskim đubretarima dat rok od 48 sati da okončaju štrajk

Izvor: Blic, 13.Nov.2013, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Madridskim đubretarima dat rok od 48 sati da okončaju štrajk

Gradsko veće Madrida dalo je rok od 48 sati preduzećima za uklanjanje smeća da okončaju štrajk svojih radnika, koje je rezultiralo nagomilavanjem đubreta na ulicama španske prestonice.

Gradonačelnica Madrida Ana Botela upozorila je da "grad ne može više da čeka na dogovor" da bi ulice bile očišćene, a đubretari se vratili na posao.

Botela je zapretila da će "pocepati sve ugovore" sa privatnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanijama za uklanjanje smeća ukoliko ne postignu dogovor sa svojim radnicima i navela daje, iako đubre ne predstavlja rizik po opšte zdravlje, situacija postala nepodnošljiva.

Preduzećima je dat rok od 48 sati da postignu dogovor sa radnicima u štrajku, koji deveti dan za redom ne rade zbog najavljenih otpuštanja i smanjenja plata.

Ukoliko situacija ne bude rešena, gradonačelnica Madrida je rekla da će Gradsko veće ugovore zaključiti sa državnom firmom "Tragsa".

Prepune kante i kontejneri smrde i prekriveni su smećem širom Madrida, pošto štrajk đubretara traje već devet dana, bez najava kada će biti okončan.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Madrid: Đubretarima dato 48 sati da okončaju štrajk

Izvor: Radio 021, 14.Nov.2013, 10:15

Gradsko veće Madrida dalo je rok od 48 sati preduzećima za uklanjanje smeća da okončaju štrajk svojih radnika, zbog najavljenih otpuštanja i smanjenja plata, koji je rezultirao nagomilavanjem đubreta na ulicama španske prestonice.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.