Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Nov.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Lufthanza" zbog štrajka danas otkazala 941 leta

Nemačka aviokompanija "Lufthanza" otkazala je danas, poslednjeg dana jednonedeljnog štrajka kabinskog osoblja, 941 let sa tri aerodroma u Nemačkoj.

Otkazivanjem letova će danas biti pogođeno 110.000 putnika koji je trebalo da polete ili slete u Frankfurt, Minhen ili Dizeldorf, što je najveći broj ljudi pogođenih štrajkom tokom jednog dana otkad je on započet u petak, prenela je agencija AP.

"Lufthanza" >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je do sada ukupno otkazala 4.700 letova, čime je pogođeno više od pola miliona putnika.

Sindikat kabinskog osoblja UFO traži otpremnine za 19.000 svojih članova, ukoliko oni pristanu na prevremeno penzionisanje. Sa druge strane, rukovodstvo "Lufthanze" pokušava da smanji troškove i ne pristaje na zahteve sindikata.

Uprkos velikoj šteti od jednonedeljnog štrajka, ne čini se da je sporazum između rukovodstva i sindikata na vidiku, a UFO je čak najavio da bi mogli da uslede novi štrajkovi.

"Lufthanza" je saopštila da bi sutra trebalo da bude ponovno uspostavljen "gotovo normalni rad".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.