Izvor: B92, 29.Jul.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lufthanza otkazuje letove

Berlin -- Najveća nemačka aviokompanija Lufthanza, otkazala je danas 70 letova zbog štrajka.

Štrajk je organizovao sindikat zaposlenih u javnim službama i uslužnim delatnostima Ver.di. Otkazani su uglavnom unutarnemački i evropski letovi iz Hanovera, Bremena, Hamburga i Berlina. Lufthanza je saopštila da se nada da će za sve putnike uspeti da pronađe zamenu za otkazane letove.

Danas otkazanih 70 letova čini tri odsto reda vožnje aviokompanije. Osim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toga, devet aviona iz flote koja ima 520 letelica ostalo je na zemlji jer nisu mogli da budu prokontrolisani.

Prema saopštenju Lufthanze, za sada štrajkom neće biti pogođeni interkontinentalni letovi. I danas se vodilo računa o tome da letovi budu otkazani u slučajevima gde je moguće da se putnici prebace u druge avione.

Sindikat Ver.di koji predstavlja 50.000 zaposlenih na tlu i u avionima (izuzev pilota koji su drugačije organizovani) traži od Lufthanze povećanje plate za 9,8 odsto za narednih godinu dana.

Uprava kompanije je, međutim, ponudila povišicu od 6,7 odsto u etapama u 20 meseci uz jednu jednokratnu isplatu.

Pošto kompromis ni nije postignut, Ver.di je pozvao na neograničen štrajk širom zemlje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lufthanza zbog štrajka danas otkazala 70 letova

Izvor: Blic, 29.Jul.2008

Najveća nemačka aviokompanija Lufthanza otkazala je danas 70 letova zbog štrajka koji je organizovao sindikat zaposlenih u javnim službama i uslužnim delatnostima Ver.di.....Otkazani su uglavnom unutarnemački i evropski letovi iz Hanovera, Bremena, Hamburga i Berlina. Lufthanza je saopštila da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.