Kontrast: Štrajk advokata odložio suđenje inspektoru

Izvor: Radio 021, 30.Sep.2014, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kontrast": Štrajk advokata odložio suđenje inspektoru

Štrajk advokata juče je odložio početak suđenja Veselinu Kercu, građevinskom inspektoru nadležnom za kontrolu diskoteke "Kontrast" u kojoj je u požaru 1. aprila 2012. stradalo šestoro mladih.

Početak glavnog pretresa optuženom za zloupotrebu službenog položaja odložen je za 20. novembar. Pred sudijom Gordanom Latinović, koja je podsetila da su advokati 17. septembra obustavili rad, optuženi je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << da nije saglasan da se glavni pretres održi bez njegovog branioca Boška Arsenijevića.

Veselin Kerac je kao svedok već saslušan u postupku nakon kojeg su četvorica optuženih - Alojz Ganić, Slaviša Stanišić, Dejan Raković i Miroslav Papuga, prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 30 godina zatvora.

Kerac, u čijoj je nadležnosti diskoteka bila od 2006. kao svedok je izjavio da je u kontroli bio 14. aprila 2010. godine i da je prilikom te jedine kontrole slobodnom procenom, uz sugestiju vlasnika objekta Ganića, izračunavao gabarite objekta. Pritom je konstatovao da nema vidljivih radova u diskoteci, ali nije proverio da li je nešto i kada rađeno.

On je takođe konstatovao da diskoteka ima limeni krov, ali nije proveravao da li može da se otvori. Objasnio je da je za njegovu rekonstrukciju potrebna dozvola Gradske uprave za urbanizam, a da zahtev podnosi vlasnik.

Objašnjavajući princip rada, ovaj građevinski inspektor je na suđenju za požar još izjavio da se kontrole rade periodično. Po njegovim rečima, inspektori kolima prolaze ulicom i gledaju da li se nešto negde radi, a ako primete da spolja ima nekih radova intervenišu po službenoj dužnosti. Što se "Kontrasta" tiče, on navodi da nikakvih radova nije bilo.

Branko Miladinović, otac Tamare Miladinović, jedne od žrtava u požaru, juče je u ime porodica Osnovnom javnom tužilaštvu predao zahtev za izmenu ili dopunu optužnog predloga protiv ovog građevinskog inspektora. Roditelaji žrtava smtaraju da bi Kerac trebalo da odgovara i za nesavestan rad u službi, zbog propusta nadzora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.