Komunalci prete štrajkom: Ne smanjujte plate kafe kuvaricama, kuririma, vozačima...

Izvor: S media, 06.Nov.2012, 11:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komunalci prete štrajkom: Ne smanjujte plate kafe kuvaricama, kuririma, vozačima...

Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" najavili su danas da će stupiti u generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi o zaradama.

Predstavnike komunalaca primio je državni sekretar u Ministarstvu finansija Ivica Kojić, umesto ministra finansija Mlađana Dinkića, sa kojim su komunalci >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << insistirali da razgovaraju.

- Umesto da zakon ograniči samo najviše zarade u javnom sektoru, on umanjuje i zarade najugroženijima i najmanje plaćenim radnicima - poručili su komunalci na protestu održanom ispred zgrade Vlade Srbije.

Predsednik Samostalnog sindikata komunalaca Srbije Milan Grujić najavio je da će komunalci, ukoliko njihov zahtev ne bude prihvaćen, 24. novembra organizovati generalni štrajk u celoj Srbiji.

- Okupili smo se ispred Vlade, jer nas jedino odavde čuju, oni su gluvi na naše zahteve koji su opravdani i hoće da ugroze one koji su još više ugroženi - rekao je Grujić.

Prema njegovim rečima, po ovom zakonu radnicima četvrte, pete i šeste kategorije, odnosno kafe kuvaricama, vozačima, kuririma, plate koje su minimalne, bile bi još niže.

(S media/Beta)

Foto:Smedia
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Komunalci hoće kod Dinkića

Izvor: Kurir, 06.Nov.2012

Radnici će, ukoliko ministar bude smatrao da dijalogu nema mesta, 16. novembra organizovati generalni protest u Beogradu..BEOGRAD - Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" najavili su danas da će stupiti u...

Nastavak na Kurir...

Komunalci prete štrajkom

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Nov.2012

Sindikati zaposlenih u komunalnim firmama najavili su danas da će stupiti u generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi o zaradama.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Komunalci traže da ih Dinkić primi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2012

BEOGRAD -..Sindikati zaposlenih u komunalno-stambenoj delatnosti Srbije i sindikata javnih, saobraćajnih i komunalnih delatnosti "Nezavisnost" najavili su danas da će stupiti u generalni štrajk ukoliko ne budu ispunjeni njihovi zahtevi o zaradama...Oni traže da ih danas nakon održavanja javne sednice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.