Izvor: B92, 27.Nov.2009, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kinooperater prekinuo štrajk glađu

Požarevac -- Jedini bioskop u Požarevcu nastaviće da radi u subotu nakon što je kinooperater Centra za kulturu Miloš Denić prekinuo štrajk glađu koji je započeo u sredu.

Denić je to učinio nakon što mu je direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić ponudio da se dokumentacija o navodnom kršenju njegovih prava zavede i preko sindikata dostavi javnom tužilaštvu. Lukić je rekao da je Denić potpisao izjavu o prekidu štrajka u kojoj je naveo da su na ovaj način >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispunjeni njegovi zahtevi.

Denić je u sredu prekinuo bolovanje i u štrajk glađu stupio iz nezadovoljstva što mu nije bilo omogućeno da dobije slobodan dan na navečerje kućne slave.

Takođe, on je juče rekao da štrajk neće prekinuti dok javni tužilac ne pokrene postupak povodom njegovih tvrdnji da se nad njim vrši diskriminacija i krše njegova ustavom zagarantovana prava i slobode.

Direktor Lukić je ranije Denićeve tvrdnje o diskriminaciji i kršenju prava odbacio kao neosnovane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kinooperater prekinuo štrajk, bioskop u Požarevcu ponovo radi

Izvor: Blic, 27.Nov.2009

Jedini bioskop u Požarevcu nastaviće da radi sutra nakon što je kinooperater Centra za kulturu Miloš Denić prekinuo štrajk glađu, koji je započeo u sredu.....Denić je to učinio danas, pošto mu je direktor Centra za kulturu Aleksandar Lukić ponudio da se dokumentacija o navodnom kršenju njegovih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.