Izbeglice na makedonsko-srpskoj granici prete: Krećemo u štrajk glađu i BLOKADE

Izvor: Blic, 10.Mar.2016, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice na makedonsko-srpskoj granici prete: Krećemo u štrajk glađu i BLOKADE

Oko 1.500 izbeglica koje se već tri sedmice nalaze u Prihvatnom centru Tabanovce na makedonsko-srpskoj granici zapretilo je da će otpočeti štrajk glađu, blokirati prugu ili masovno krenuti ka granici.

Informaciju je nadležnima u makedonskom Ministarstvu za rad i socijalnu politiku prijavio neko od izbeglica, javili su makedonski mediji.

Prema izveštaju Regionalnog centra za upravljanje krizama iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kumanova, u centru je juče došlo do fizičkog obračuna između dve grupe izbeglica, koji je prekinut intervencijom službenika policije.

Sinoć je zbog kvara na elektrodistributivnoj mreži došlo do prekida snabdevanja električnom energijom. Taj trenutak iskoristile su 22 izbeglice iz Avganistana i 18 Iračana da pobegnu, tako da je danas u kampu prisutan 1.421 strani državljanin.

U prihvatnom centru "Vinojug" kod Đevđelije na makedonsko-grčkoj granici, kroz koji je tokom proteklih meseci prošlo na hiljade izbeglica, situacija je mirna.

Makedonske vlasti već treći dan ne propuštaju izbeglice. U Makedoniju je od početka godine do sada ušlo oko 90.000 izbeglice i migranta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.