Ispunjeni zahtevi, otkazan štrajk Policijskog sindikata Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2015, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispunjeni zahtevi, otkazan štrajk Policijskog sindikata Srbije

Na sednici u četvrtak Vlada Srbije ispunila je štrajkački zahtev reprezentativnog Policijskog sindikata Srbije i usvojila aneks Posebnog kolektivnog ugovora za pripadnike MUP Srbije. Zbog ispunjenja ovog zahteva, koji je bio razlog štrajka zakazanog za 27. juli, PSS je doneo odluku da se štrajk ne održi. U toku dana sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem biće potpisan aneks PKU.

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Vlada Srbije je prihvatila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << našu sugestiju i usvojila izmene PKU, na čemu smo zahvalni i zbog čega nećemo započinjati štrajk. Zahvalnost dugujemo premijeru Aleksandru Vučiću koji je naložio da se izmeni nakaradni Posebni kolektivni ugovor, ali najveću zahvalnost dugujemo 21.054 zaposlenih u MUP koji su svojom peticijom ovo omogućili. Ovim Posebnim kolektivnim ugovorom zaposleni u policiji dobijaju drastično veća prava nego što su imali do sada. Zbog usvanjanja aneksa PKU prestaje potreba za štrajkom koji smo zakazali za 27. juli, a nama kao reprezentativnom i najvećem sindikatu u MUP Srbije ostaje da nastavimo borbu za što bolji materijalno-pravni stastus zaposlenih u policiji " kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Aneks posebnog kolektivnog ugovora za bolji položaj policije

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2015

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić potpisali su danas Aneks posebnog kolektivnog ugovora između MUP-a i navedenog sindikata, kojim se poboljšava položaj policijskih sližbenika...Kako je saopštio MUP, Stefanović je istakao...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.