Ispred zgrade Vlade veterani stupili u štrajk glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispred zgrade Vlade veterani stupili u štrajk glađu

BEOGRAD - Predstavnici boraca Treće armijske oblasti odlučili su danas da stupe u štrajk glađu, nakon što Vlada Srbije, i pored obećanja, nije raspravljala o ispunjenju njihovih zahteva.

Predstavnik Jedinstvenog štrajkačkog odbora veterana bivše Treće armijske oblasti Dušan Nikolić je rekao da će njih šestorica odmah početi štrajk glađu ispred zgrade Vlade i da će tu čekati i ostale svoje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << saborce, iz 22 opštine širom Srbije, da organizovano dođu u Beograd i pridruže im se.

Oko 100 boraca bivše Treće armijske oblasti okupilo se danas u 11 sati ispred zgrade Vlade Srbije očekujući da Vlada donese uredbu kojom će biti regulisana nadoknada za učešće u ratu na Kosovu 1999. godine.

Prema Nikolićevim rečima borci na taj način žele da se izjednače sa rezervistima Topličkog i dela Jablaničkog okruga kojima su ratne dnevnice isplaćene.

Odluku o stupanju u štrajk predstavnici boraca su doneli nakon što im je ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić u prolazu rekao da Vlada Srbije nije raspravljala o njihovim zahtevima.

U zahtevima koje su ranije predali vladinoj Radnoj grupi veterani traže da im bude isplaćeno po 3.500 dinara po danu provedenom na Kosovu i da razliku dobiju isključivo borci koji su 1999. godine bili na Kosovu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.