Invalidi rada treći dan u štrajku glađu

Izvor: Glas javnosti, 12.Jul.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Invalidi rada treći dan u štrajku glađu

KRAGUJEVAC - Šestorica invalida rada zaposlenih u preduzeću "Šumadija DES" već treći dan štrajkuju glađu zbog neizmirenih minimalnih zarada za pet meseci.

Radnici štrajkuju u hodniku Upravne zgrade preduzeća uzimajući samo vodu i sokove i, kako kažu, ne nameravaju da odustanu dok ne dobiju zarade koje im preduzeće duguje.

Trojici štrajkača juče je pozlilo i pošto su u Kliničkom centru primili >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << infuziju vratili su se u preduzeće i nastavili štrajk.

Direktor preduzeća Veroljub Bradić, koji je na tu funkciju imenovan pre mesec dana, kaže da trenutno nema sredstava za isplatu plata, ali da sa saradnicima ulaže maksimalne napore da obezbedi nove poslove i kako bi radnicima dao plate.

Preduzeće "Šumadija DES" proizvodi metalnu galanteriju i od 86 zaposlenih dve trećine su osobe sa invaliditetom.

Zaposleni su i u martu i junu ove godine štrajkovali zbog neisplaćivanja zarada.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Invalidi rada treći dan u štrajku glađu

Izvor: Kurir, 12.Jul.2012

KRAGUJEVAC - Šestorica invalida rada zaposlenih u preduzeću "Šumadija DES" već treći dan štrajkuju glađu zbog neizmirenih minimalnih zarada za pet meseci...Radnici štrajkuju u hodniku Upravne zgrade preduzeća uzimajući samo vodu i sokove i, kako kažu, ne nameravaju da odustanu dok ne dobiju...

Nastavak na Kurir...

KG: Štrajk invalida zbog zarada

Izvor: B92, 12.Jul.2012

Kragujevac -- Dvadesettroje invalida zaposlenih u kragujevačkom preduzeću "Šumadija DES" štrajkuje glađu zahtevajući da im se isplati devet zarada...Invalidi, koji čine polovinu zaposlenih, tvrde da neće odustati od štrajka dok im ne budu ispunjeni zahtevi...Štrajk glađu započela su najpre...

Nastavak na B92...

strajk invalida zbog zarada

Izvor: Radio Centar 987, 13.Jul.2012, 08:34

Kragujevac -- Dvadesettroje invalida zaposlenih u kragujevackom preduzecu andScaron;umadija DES strajkuje gladju zahtevajuci da im se isplati devet zarada.Invalidi, koji cine polovinu zaposlenih, tvrd..

Nastavak na Radio Centar 987...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.