Indija u štrajku

Izvor: RTS, 05.Jul.2010, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indija u štrajku

Indija danas blokirana velikim štrajkom, zbog povećanja cene benzina. Ne rade preduzeća, pijace, obrazovne ustanove, zatvoreni pojedini aerodromi.

Opozicione stranke u Indiji organizovale su danas štrajk zbog porasta cene benzina, koji će, kako su organizatori naveli, još više povećati inflaciju koja je sada 10,16 odsto.

Škole, fakulteti i firme širom zemlje su zatvoreni, dok su pijace prazne, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mada se intenzitet štrajka razlikuje od jedne do druge indijske države.

Aerodromi u Mumbaju i Nju Delhiju su otvoreni, ali neki letovi su otkazani zbog malog broja putnika.

Aerodrom u Kalkuti je zatvoren, a praktično je zatvoren i čitav grad Bangalor u državi Karnataka, u kojem ne radi čak nijedna softverska firma.

U Mumbaju ne radi taksi služba, a bezbednost na železničkim i autobuskim stanicama je pojačana, javio je Rojters.

Udruženje kamiondžija saopštilo je da će se štrajku pridružiti više od 600.000 vozača kako bi iskazali solidarnost sa građanima Indije, koji već trpe posledice inflacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Štrajk zbog povećanja cijena goriva

Izvor: Capital.ba, 05.Jul.2010

NJU DELHI, Najveće indijske opozicione stranke pozvale su danas na 12-dnevni štrajk u znak protesta zbog povećanja cijena goriva. Nacionalistička Hindu stranka 'Baratija Džanata' i njeni saveznici su uz Komunističku partiju objavili odvojene pozive na štrajk zbog povećanja cijene goriva. Uz grad...

Nastavak na Capital.ba...

ŠTRAJKOM PROTIV POSKUPLJENJA BENZINA

Izvor: Kurir, 05.Jul.2010

NJU DELHI - Opozicione stranke u Indiji organizovale su štrajk zbog porasta cene benzina, koji će, kako su organizatori naveli, još više povećati inflaciju koja je sada 10,16 odsto...Škole, fakulteti i firme širom zemlje su zatvoreni, dok su pijace prazne, mada se intenzitet štrajka razlikuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.