“Ikarbus„ dužan 7.000.000 evra

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 23.Jul.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ikarbus„ dužan 7.000.000 evra

BEOGRAD - Račun preduzeća za proizvodnju autobusa „Ikarbus“ blokiran je zbog dugova koji premašuju sedam miliona evra, tako da nema ni tehničkih mogućnosti za isplatu zarada radnicima koji su u generalnom štrajku, rekao je juče predsednik Štrajkačkog odbora u tom preduzeću Velimir Gligorić.

Oko 700 radnika „Ikarbusa“ stupilo je u generalni štrajk 1. jula zahtevajući da im se isplate zaostale zarade i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << uplate svi doprinosi. Oni su od početka godine primili samo dve zarade, i kako tvrde, ugrožena im je egzistencija.

Gligorić je rekao da će, ako ne bude dogovora do ponedeljka, radnici fabrike, koja je prodata ruskoj kompaniji, radikalizovati štrajk.

- Mi smo te plate zaradili i hoćemo da nam se isplate bar dve zaostale zarade jer smo na ivici egzistencije - naveo je Gligorić.

- Zbog sedam miliona evra je račun blokiran danas, ali to ne znači da za pet dana neće biti više, jer sve menice koje su naslovljene na račun „Ikarbusa“ imaju svoju dinamiku puštanja koja je proistekla još iz prethodnih godina, pre nego što je firma privatizovana - rekao je Gligorić.

On je dodao da ukupna zaduženost preduzeća premašuje 15,5 miliona evra.  

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ikarbus u blokadi zbog 7 mil. evra

Izvor: B92, 22.Jul.2009, 17:10

Beograd -- Račun preduzeća za proizvodnju autobusa Ikarbus blokiran je zbog dugova koji premašuju sedam miliona evra, kažu u štrajkačkom odboru tog preduzeća...Predsednik štrajkačkog odbora Velimir Gligorić kaže da nema ni tehničkih mogućnosti za isplatu zarada za oko 700 radnika Ikarbusa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.