IZ PROTESTA ZAKOVAO SEBI EKSER U RUKU

Izvor: Kurir, 09.Jul.2010, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZ PROTESTA ZAKOVAO SEBI EKSER U RUKU

NOVI PAZAR - Štrajkač iz preduzeća "Iskra metal" Halko Društinac oko podneva je sebi zakovao ekser u kožu između palca i kažiprsta kako bi skrenuo pažnju da su invalidi

NOVI PAZAR - Štrajkač iz preduzeća "Iskra metal" Halko Društinac oko podneva je sebi zakovao ekser u kožu između palca i kažiprsta kako bi skrenuo pažnju da su invalidi rada iz ovog preduzeća u štrajku već 115 dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Molim građane da mi oproste. Ovo svesno radim zbog nepravde koju nam čini država. Imamo izvršne presude već pet godina i neće da ispoštuju svoje zakone", rekao je Društinac.

Invalidi rada i hendikepirana lica iz preduzeća "Iskra metal" štrajkuju u polumračnim prostorijama Udruženja tekstilnih radnika. "Nas 14 invalida rada i šestoro hendikepiranih lica tražimo isplatu 21 neisplaćenog ličnog dohotka i isplatu razlike u ličnim dohocima od 1991. do 2003. godine", objasnio je Društinac, predsednik Podružnice invalida rada u preduzeću "Iskra metal".

On se, kako kaže, obraćao premijeru Mirku Cvetkoviću, potpredsedniku vlade Mlađanu Dinkiću, ministru Rasimu Ljajiću i ministarki Snežani Malović, ali od njih nije dobio odgovor. "Neću prestati dok ne vidim novac na žiro-računu", poručio je Društinac. On je više puta isticao da su invalidi rada želeli da skrenu pažnju vlasti da reši njihove probleme i da im isplati novac na osnovu sudskih presuda.

Štrajkači napominju da traže isplatu na osnovu izvršnih i pravosnažnih presuda Okružnog suda u Novom Pazaru i Trgovinskog suda. Oni ukazuju da nisu politički motivisani i ne žele da im bilo ko "prišiva" političku pozadinu. Društinac je rekao da će nastaviti da zakiva eksere u ruku, dok je štrajkač Vejsel Mehmedović upozorio da je spreman da se zakuje u centru grada.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.