Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Sep.2015, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska: Najavljen štrajk prosvjetara od 25.rujna

Štrajk u osnovnim, srednjim i visokim školama, fakultetima i znanstvenim institucijama u Hrvatskoj počinje u petak, 25. rujna, i trajat će dok štrajkački odbor ne donese odluku o prekidu, objavili su u utorak čelnici Vertikale sindikata obrazovanja na konferenciji za novinare.

Neuspjeli pokušaj mirenja je predsjednik Velikog vijeća Nezavisnog sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << znanosti i visokog obrazovanja Vilim Ribić slikovito opisao rekavši "kako su bili pozvani na večeru, a zdjela je bila potpuno prazna". Ponudili su nam da se dogovorimo koliko i kome bi se trebale podići plaće, a oni će to provesti nakon što dobiju izbore, i to na riječ, rekao je.

Podsjetio je da je premijer Zoran Milanović prije tri godine tvrdio kako je obrazovanje prvo na redu, a sad opet pred izbore obećava da će se nešto dogoditi poslije izbora.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.