Holivudski glumci protiv štrajka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Dec.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holivudski glumci protiv štrajka

SAN FRANCISKO - Džordž Kluni, Tom Henks, Met Dejmon, Morgan Friman i još 130 holivudskih glumaca napisalo je pismo sindikatu glumaca u kojem traže da se ne ulazi u štrajk.

„Mi podržavamo naš sindikat i sve ciljeve za koje se zalaže, ali ne mislimo da je sada trenutak da ljudi ostaju bez posla", stoji u tom pismu.

Sindikat glumaca je prošle nedelje najavio da će 2. januara među svojih 120.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << članova sprovesti tajno glasanje kojim bi dobili dozvolu da stupe u štrajk nakon neuspeha pregovora s holivudskim studijima.

Radi se o višemesečnoj krizi vezanoj za formulisanje novog ugovora između glumačke radne snage i poslodavaca, javlja sajt "Popboks"

Rosenberg: Autorizacija ne znači štrajk

Sindikat glumaca je u sukobu sa savezom producenata otkako je njihov prethodni ugovor u junu istekao.

Lider glumaca Alan Rosenberg naglašava da autorizacija štrajka ne bi neminovno značila stupanje u štrajk, s čim se producenti ne slažu.

Producenti: Nerealni zahtevi glumaca

Udruženje producenata kvalifikovalo je ponašanje glumačkog sindikata kao lišeno sluha, s obzirom na istorijsku ekonomsku krizu koja je u toku.

"Nemojte se zanositi: ako članovi Sindikata glumaca autorizuju štrajk, on je praktično izvestan jer oni nisu pokazli nikakvu volju da naprave kompromis vezan za svoje nerealne zahteve", poručuju producenti.

Skupa zabava

Štrajk holivudskih scenarista koštao je industriju zabave oko dve milijarde dolara, a predviđa se da bi štrajk glumaca izazvao haos u Holivudu.

U tom slučaju, prvo bi stradala dodela Oskara zakazana za 22. februar.

Obustava rada glumaca mogla bi da ima znatno teže posledice, jer su za vreme pobune scenarista postojali scenariji na lageru, što je omogućilo da se značajan broj projekata odvija gotovo neometano.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Holivudski glumci protiv štrajka

Izvor: Popboks, 17.Dec.2008, 17:37

George Clooney, Tom Hanks, Matt Damon, Morgan Freeman i još 130 holivudskih glumaca napisalo je pismo sindikatu glumaca u kojem traže da se ne ulazi u štrajk. Screen Actors Guild je prošle nedelje najavio da će 2. januara među svojih 120.000 članova sprovesti tajno glasanje kojim bi dobili dozvolu...

Nastavak na Popboks...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.