HAOS U ŠKOLAMA!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2011, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U ŠKOLAMA!

BEOGRAD - Raspad sistema! Đaci ne znaju da li treba da idu u školu niti koliko će vremena provesti u učionicama. Zbrku su napravili sami štrajkači, pa se juče dešavalo da su u istoj školi neki nastavnici držali časove punih 45 minuta, drugi su radili skraćeno, dok se pojedinci nisu ni pojavili.

BEOGRAD - Raspad sistema!

Đaci ne znaju da li treba da idu u školu niti koliko će vremena provesti u učionicama.

Zbrku su napravili sami štrajkači, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pa se juče dešavalo da su u istoj školi neki nastavnici držali časove punih 45 minuta, drugi su radili skraćeno, dok se pojedinci nisu ni pojavili. Roditelji i učenici koji su pokušali da se informišu putem telefona nisu saznali ništa korisno jer ni sami direktori škola nisu znali da im kažu ko od nastavnika štrajkuje. Dakle, jedino što je deci preostalo je da ponesu sve knjige i da na vreme odu u školu, pa kako im bude.

U manjim mestima u unutrašnjosti Srbije situacija je malo bolja, dok u većim gradovima vlada potpuna konfuzija.

- Roditelji su veoma ljuti. Moram priznati da ih razumem. Izluđuje ih to što ne znaju ni kad će im deca otići na nastavu, ni kad će se vratiti. Brinem se za bezbednost dece jer ne znam kako da ih zadržim u školi kad gube časove. Zbog ovog javašluka trpe samo deca - kaže  Aleksandar Hrnjak, direktor Šeste beogradske gimnazije.

Miodrag Skrabonja, savetnik u Uniji prosvetnih radnika Srbije, izjavio je da, što se njih tiče, štrajk tek počinje.

Jelena Ilić

Atanacković: Prosvetari ugrožavaju državu

Pojedini sindikati prosvetnih radnika nerealnim zahtevima za povećanjem plata ucenjuju državu i ugrožavaju privredu, izjavio je predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković, prenosi Tanjug.

- Prosvetni radnici neće da prihvate ili ih ne interesuje šta se dešava sa državom i drugim budžetskim korisnicima - rekao je on. On se slaže s tvrdnjama prosvetnih radnika da su im plate male, ali ih podseća da su zarade male i u zdravstvu i drugim delatnostima koje se finansiraju iz budžeta.

Ništa od dogovora s Vladom

Sindikat radnika u prosveti, na zahtev svog članstva, povukao je potpis s protokola postignutog s Vladom Srbije i doneo odluku da nastavi sa štrajkom u školama skraćenjem časova na 30 minuta, prenosi Beta. Još je neizvesno da li će potpis povući i Sindikat obrazovanja Srbije jer se čeka odluka glavnog odbora.

Unija prosvetnih radnika Srbije i Sindikat prosvetnih radnika Nezavisnost pre dva dana odbili su da potpišu protokol s Vladom.

Grad    Škole u štrajku

Beograd    54

Niš    24

Kraljevo     23

Kragujevac    38

Čačak    26

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.