Generalni štrajk u Ravanici

Izvor: RTS, 17.Avg.2009, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Generalni štrajk u "Ravanici"

Radanici Fabrike konditorskih proizvoda "Ravanica" iz Ćuprije stupili su u generalni štrajk i počeli pripreme za odlazak pred zgradu Vlade Srbije u Beograd.

Predsednica Skupštine Fabrike konditorskih proizvoda "Ravanice" Dragana Jovanović najavila je da su radnici te fabrike nakon stupanja u generalni štrajk počeli pripreme za nastavak protesta u glavnom gradu gde su, ispred zgrade Vlade, već protestovali 9. jula.

Radnici fabrike slatkiša u Ćupriji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protestuju protiv, kako je Tanjugu objasnila Jovanovićeva, "nametanja privatizacije i novog rukovodstva".

Zaposleni u "Ravanici" traže od Agencije za privatizaciju, da ih "ne pokušava na silu privatizovati", i da "stavi van snage odluku o razrešenju sadašnjeg direktora Milutina Vasića i da odustane od imenovanja novog direktora Slavoljuba Popovića i novog predsednika Upravnog odbora Vuka Perića".

Novo rukovodstvo u sukobu interesa?

Pod rukovodstvom Vasića, koga je Vlada 2003. godine postavila, fabrika je udvostručila proizvodnju.

Popović, koji je penzioner i čiji je sin glavni snabdevač fabrike, pokušava da uđe u "Ravanicu" i da je uništi kada je nije pre nekoliko godina mogao kupiti, poručuju nezadovoljni radnici.

Zaposleni u "Ravanici" tvrde i da je Perić u sukobu interesa jer je direktor za aukcije Agencije za privatizaciju.

U petak, radnici Popoviću i Periću nisu dozvolili ulazak u firmu i pored prisustva policije.

Perić je pogođen jajetom u glavu, a Jovanović tvrdi, da je u to vreme obezbeđenje Popovića čekalo u susednoj ulici da zameni sadašnje obezbeđenje fabrike.

"Radnici su stalno od tada u fabarici i čuvaju je da se Popović i Perić ne vrate i uđu na prepad", rekla je Jovanović.

Agencija za privatizaciju je pre šest dana objavila "pokretanje prinudne likvidacije" za čak sedam firmi u Ćupriji, što je dodatno uznemirilo radnike "Ravanice", jer je ona jedina firma u tom gradu koja još proizvodi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.