Direktor u Šidu izbacio novinare

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Mar.2012, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Direktor u Šidu izbacio novinare

ŠID -

Vršilac dužnosti direktora Industrije mesa Srem Šid Nikola Utvić isterao novinare iz prostorija preduzeća, ne želeći da im da informacije potrebne za njihov rad.

Novinari su izveštavali o štrajku radnika u tom preduzeću, koji zahtevaju isplatu zaostalih dohodaka, i želeli su da čuju i "drugu stranu", u skladu sa pravilima profesije.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Nezavisno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << udruženje novinara Srbije (NUNS) najoštrije su danas osudili postupak direktora Industrije mesa u Šidu, koji je isterao novinare iz fabrike i zatražili da se on izvini novinarima.

NUNS i NDNV su ocenili da je "takvo ponašanje prema novinarima i medijima postalo uobičajeno u Srbiji", što, kako su naveli, "govori o zabrinjavajućem odsustvu znanja o ulozi medija i novinara u savremenom društvu".

"Zbog toga nam je danas potrebna solidarnost među novinarima i medijskim profesionalcima", navodi se u saopštenju i dodaje da novinari ne treba da odustanu od bavljenja temama koje govore o teškom položaju radnika u Srbiji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.