Deo radnika niške Gorice u štrajku

Izvor: RTS, 03.Sep.2015, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deo radnika niške "Gorice" u štrajku

Deo radnika niškog Javno-komunalnog preduzeća "Gorica" nekoliko dana je u štrajku zbog neisplaćenih plata i lošeg stanja u firmi. Direktor priznaje da je stanje teško, ali ne odobrava štrajk, a grad planira reorganizaciju preduzeća.
Zelene površine u Nišu nekoliko dana gotovo uopšte se ne održavaju, jer su radnici tog sektora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u štrajku. Razlog su prazni džepovi zbog neisplaćene tri zarade i naknade za prevoz.

"Nemam za račune, za struju, za gorivo, kući trpe gladni, pešice idem na posao. Svi gladujemo, nema više odakle da se crpi. Uzimali, uzimali, pa nema više", kažu radnici.
Nagomilani problemi u tom preduzeću doveli su i do blokade računa, a kažu radnici, i do lošeg stanja mehanizacije, jer su vozila neregistrovana, u kvaru i bez goriva. Razjedinjeni su i sindikati, pa je u protestu samo jedna od četiri sindikalne organizacije.
"Ne možemo više da izdržimo. Ljudi su samoinicijativno od petka spontano stali, jer su čuli da se firma raspada, da nema više razloga da se radi", kaže Toplica Marković, ASNS.
Radna grupa koju je za rešavanje stanja u Gorici formirao gradonačelnik, predlaže reorganizaciju.
"Sektor "Zelenilo" izdvojiti i pripojiti JKP "Mediana" gde je nekada i bio, a sektor "Signalizacija" pripojiti Parking servisu koji već obavlja slićnu delatnost. Gorica će se baviti održavanjem grobalja, za sada održava Novo groblje u Nišu i groblje u Niškoj Banji", kaže Miloš Banđur, gradski većnik.
Direktor Gorice kaže da su tokom prethodne dve godine zaduženja značajno smanjena, ali potvrđuje da je problem ovog preduzeća loša organizacija.
"Tačno je da ima dosta poteškoća, ali to su problemi koje opterećuju ovo preduzeće od samog nastanka, jer je u startu nakaradno formirano i bio je neodrživ sistem finansiranja", kaže Igor Jovanić, direktor JKP "Gorica".
Gorica je osnovana 2009. godine kao Javno-komunalno preduzeće zaduženo za saobraćajnu signalizaciju, održavanje zelenila i pogrebne usluge.
rts.nis@rts.rs
+381 18 236 588

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Generalni štrajk u JKP Gorica (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Sep.2015

Radnici Javno-komunalnog preduzeća „Gorica“ su u generalnom štrajku dok im se ne isplate zaostale zarade. Kako kažu u ovom preduzeću, obezbeđen je minimum procesa rada i grad neće trpeti zbog štrajka. Zamenik direktora Igor Novaković smatra da bi preduzeće mnogo bolje funkcionisalo kada...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.