DSS: Kompromis pa ostavka Verbića

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 14:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Kompromis pa ostavka Verbića

DSS je zatražila od ministra prosvete Srđana Verbića da nađe kompromis za prestanak štrajka u prosveti, a da potom podnese ostavku.

"Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete su smanjivanjem zarada i najavljenim dodatnim kažnjavanjem zaposlenih u prosveti, proizveli potpuni haos u obrazovnom sistemu koji je doveo do radikalizacije četvoromesečnog štrajka", ocenila je DSS.

Ta stranka je ocenila da je tvrdokornim odbijanjem da se u dijalogu sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nezadovoljnih nastavnika nađe kompromis, i dopisom kojim se od direktora škola traži smanjenje plata nastavnika u štrajku, Ministarstvo prosvete na sebe preuzelo isključivu odgovornost za sve štetne posledice štrajka.

"DSS u potpunosti podržava zahteve prosvetnih radnika i upozorava da se naloženo umanjenje zarada štrajkačima, koji su u zakonskom štrajku, sprovodi nezakonito i haotično. Pozivamo ministra prosvete Srđana Vebića da hitno preduzme korake u pravcu postizanja kompromisa, a nakon toga podnese i neopozivu ostavku na mesto ministra", piše u saopštenju.

Više opozicionih poslaničkih grupa danas je zatražilo da Skupština Srbije raspravlja o posledicama štrajka nastavnika započetog 17. novembra.

Dva od četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika danas su objavila potpunu obustavu nastave jer su smanjene plate nastavnicima koji su štrajkovali skraćenjem časova.

Ministar Verbić izjavio je juče da potpuna obustava rada nije u skladu sa zakonom i pozvao nastavnike da se "informišu o posledicama štrajka".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DSS traži ostavku ministra Verbića

Izvor: Akter, 23.Mar.2015

Demokratska stranka Srbije (DS S) zatražila je danas od ministra prosvete Srđana Verbića da nađe kompromis za prestanak štrajka u prosveti, a da potom podnese ostavku.."Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete su smanjivanjem zarada i..najavljenim dodatnim kažnjavanjem zaposlenih u prosveti, proizveli..potpuni...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.