DOSTA VIŠE!

Izvor: Kurir, 26.Maj.2010, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DOSTA VIŠE!

Građani nezadovoljni što taksisti prete blokadom, Ministarstvo trgovine i usluga poručuje: bez odlaganja fiskalizacije

Beograđanima je dosta pretnji taksista da će blokirati prestonicu!

Da podsetimo, Sindikat taksista i autoprevoznika Nezavisnost zapretio je pre dva dana da će sredinom juna blokirati Beograd, a da će 1. septembra održati generalni štrajk koji će paralisati glavni grad.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
Na taj korak odlučili su se zato što Vlada nije ispunila obećanja data tokom proteklog generalnog štrajka. Nije odloženo ni uvođenje fiskalnih kasa, a taksisti traže da u njihova vozila kase budu uvedene tek 2013.

- Nema nikakvog odlaganja fiskalizacije. Taksisti će to morati da prihvate - rekli su kratko u Ministarstvu trgovine i usluge, reagujući na upozorenja prevoznika.

Neslaganje taksi udruženja i Vlade po svoj prilici prelomiće se preko leđa građana. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas poručio je prošlog decembra taksistima da niko ne sme da blokira grad, bez obzira na razloge.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova treba da preduzme mere da spreči blokadu Beograda. Mnogi u ovoj zemlji smatraju da je normalno da blokiraju prugu, autoput ili gradske ulice, posebno raskrsnice. To je opasno i po živote sugrađana i po normalan život. Gradska uprava uradila je sve što je u njenoj nadležnosti i izašla taksistima u susret. Ja sam taksistima rekao da onog dana kada stupe u štrajk blokadom grada, više sa gradonačelnikom Beograda nemaju o čemu da razgovaraju - kategoričan je tada bio Đilas.

U taksi udruženjima naglašavaju da znaju da ulični protest nervira građane, ali da, ukoliko se ne usvoje njihovi predlozi, jedino im to preostaje.

S. Mališić - S. Bosanac

Anketa: Da li podržavate taksiste?

Nikola Jaćimović (30), profesor muzike

- Smatram da treba da se bore za svoja prava. Jedino što mi smeta u toj priči jeste činjenica da će ulice biti blokirane.

Milena Isailović (39), trgovac

- Što se bore preko naše grbače? Nek idu ispred zgrade Vlade pa nek se žale. Šta ima da blokiraju ceo grad! Zašto da ispaštamo zbog njih?

Miroslav Todović (62), mašinski inženjer

- Nije mi jasno ni zašto štrajkuju. Uzimaju tolike pare od naroda, još neće da uvedu fiskalne račune. Tog dana neću ni izlaziti iz kuće.

Maja Lipovac (24), student

- Reći ću samo - katastrofa! Gužve u gradu su nesnosne, samo nam je falio još štrajk kojim će se blokirati centar grada. Ne podržavam.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.