Cvetković: Najgore je iza nas

Izvor: RTS, 06.Sep.2009, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvetković: Najgore je iza nas

Premijer Mirko Cvetković uveren je da Srbija neće doživeti "vruću" štrajkačku jesen, izliv socijalnog gneva na ulicama i dublje ekonomsko poniranje. Srbija će u oktobru sklopiti ugovor sa MMF-om, što će joj obezbediti finansijsku stabilnost, rekao je premijer.

Našu državu u narednom periodu čeka velika reforma javnog sektora, postepeni izlazak iz ekonomske krize i poboljšanje životnog standarda građana, rekao je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković za "Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novosti".

Premijer je uveren da Srbija neće doživeti "vruću" štrajkačku jesen, izliv socijalnog gneva na ulicama i dublje ekonomsko poniranje.

Siguran sam da će Srbija u oktobru sklopiti ugovor sa Međunarodnim monetarnim fondom, što će joj obezbediti finansijsku stabilnost i povoljan imidž u međunarodnim institucijama, istakao je premijer.

"Neki ljudi će ostati bez posla, ali biće i novih zapošljavanja. Imaćemo potrebu da zapošljavamo ljude na nova radna mesta, koja proističu iz obaveze da zemlju uskladimo sa evropskim standardima".

"Cilj je efikasan javni sektor. Neće biti brutalnog otpuštanja ljudi", naglasio je Cvetković.

Izvršena je preliminarna analiza za smanjenje broja zaposlenih u lokalnim upravama u iznosu od devet procenata, što podrazumeva smanjenje za oko 8.000 zaposlenih. Za državnu administraciju obavljaju se analize.

"Do dolaska misije MMF imaćemo detaljan plan koji će predvideti šta tačno treba da se uradi sledeće, a šta narednih godina", naveo je premijer.

Prema njegovim rečima, stalne najave velikih štrajkova su deo našeg političkog folklora. "Suštinsko je pitanje da li postoji razlog za masovne proteste i da li će ti štrajkovi rešiti problem. Mislim da ne postoje, a da štrajkovi ne rešavaju ništa", tvrdi Cvetković.

Imamo prve znake oporavka i najgore je iza nas. Sada možemo da kažemo da smo prošli kroz najgori deo krize, ocenio je premijer.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partneri određuju sastav Vlade

Izvor: Večernje novosti, 05.Sep.2009, 21:50

Mirko Cvetković, predsednik Vlade Srbije, o reformi državne uprave, putu ka EU, štrajkovima:  Plan za reformu javnog sektora u narednih šest nedelja. Dogovorićemo se sa MMF. Bez povećanja PDV i poreza na zarade

Nastavak na Večernje novosti...

Cvetković : Srbija prošla kroz najgori dio krize

Izvor: Capital.ba, 06.Sep.2009

BEOGRAD, Premijer Srbije Mirko Cvetković je uvjeren da Srbija neće doživeti 'vruću' štrajkačku jesen, izliv socijalnog gnjeva na ulicama i dublje ekonomsko poniranje. 'Našu državu u narednom periodu čeka velika reforma javnog sektora, postepeni izlazak iz ekonomske krize i poboljšanje životnog...

Nastavak na Capital.ba...

Cvetković: Prošlo je najgore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2009

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da će Srbija u oktobru sklopiti ugovor s Međunarodnim monetarnim fondom, što će joj obezbediti finansijsku stabilnost i povoljan imidž u međunarodnim institucijama...Cvetković smatra da Srbija neće doživeti "vruću" štrajkačku...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.