Čačak: Roditelji prekinuli štrajk

Izvor: B92, 13.Nov.2012, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Roditelji prekinuli štrajk

Čačak -- Roditelji Dalibora Vasovića, ubijenog 2001. na gradskom trgu u Čačku, prekinuli su protest nakon obećanja suda da će pokušati da obezbedi naplatu odštete.

Nadležni iz suda su im obećali da će pokušati da od mladića koji je ubio njihovog sina naplate odštetu.

Majka ubijenog Rumenka Vasović rekla je agenciji Beta da su dobili obećanje od nadležnih iz Osnovnog suda u Čačku da će pronaći Dragana Krdžića, koji je pre 11 godina ubio njihovog sina, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a pre pet osuđen na zatvorsku i novčanu kaznu.

Ona je dodala da će ona i njen muž nastaviti protest ukoliko njihov zahtev ne bude ispunjen.

Rumenka i Tomislav Vasović počeli su u četvrtak 8. novembra štrajk glađu ispred Osnovnog suda u Čačku zahtevajući da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete zbog pretrpljenih duševnih bolova zbog smrti sina.

Oni su štrajkovali dva dana, a noć su proveli ispred suda. Štrajk su prekinuli u petak, u večernjim satima, a danas su nastavili protest u zgradi Skupštine Čačka.

Bračni par Vasović počeo je protest jer, kako su rekli, žive u velikoj nemaštini, u iznajmljenom stanu, sa sinom, snahom i troje unuka, a niko od odraslih nema posao.

Njihovog mlađeg sina Dalibora 2001. godine udario je na gradskom trgu bejzbol palicom Dragan Krdžić i on je od posledica tog udarca umro 13 dana kasnije. Dalibor je tada imao osamnaest i po godina.

Sud je 2007. godine osudio Krdžića na četvorogodišnju kaznu zatvora i isplatu nematerijalne štete porodici u iznosu od 1,5 miliona dinara.

On je odslužio zatvorsku kaznu, a materijalnu nadoknadu nije isplatio.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Roditelji ubijenog Dalibora Vasovića prekinuli protest

Izvor: Kurir, 14.Nov.2012, 07:00

Rumenka i Tomislav Vasović počeli su u četvrtak štrajk glađu ispred Osnovnog suda zahtevajući da im se isplati oko 1,5 miliona dinara odštete na ime pretrpljenih duševnih bolova zbog smrti sina..ČAČAK - Obustava...Roditelji Dalibora Vasovića, koji je ubijen 2001. na Gradskom trgu u Čačku,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.