Čačak: Okončan štrajk policajaca

Izvor: B92, 14.Feb.2013, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Okončan štrajk policajaca

Čačak -- Posle četiri dana štrajka glađu policijskih službenika SSP u Čačku, danas oko 15h, štrajk je okončan.

Posle sastanka s načelnikom Uprave saobraćajne policije, generalom Dragišom Simićem, u prisustvu Momčila Vidojevića, predsednika NPSS, jedinog sindikata koji je sve vreme pružao podršku kolegama, postignut je dogovor i sprečena je zdravstvena katastrofa policajaca.

Na sastanku s generalom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Simićem, postignut je dogovor i Simić je, u ime kabineta ministra i Direkcije policije kao i Uprave saobraćajne policije, kolegama koji su štrajkovali glađu dao čvrsta obećanja da: neće biti nikakve vrste revanšizma ni od koga prema kolegama koji su štrajkovali glađu, da će se u skladu sa Zakonom i zakonskim aktima, izvršiti uticaj da se sprovede pravedan, hitan i bez ikakvih uticaja disciplinski postupak protiv policijskih službenika Tadića i Krdžića, da će se insistirati preko Sektora unutrašnje kontrole i odeljenja za zakonitosti MUP Srbije da se preispitaju sva saznanja policijskih službenika kao i zakonitosti u radu načelnika PU u Čačku Petrovića i da će se pružiti sva neophodna pravna pomoć kolegama u postupku.

Nezavisni policijski sindikat Srbije-NPSS odaje priznanje kolegama koji su ne razmišljajući o posledicama i svojim životima ušli u nepoštednu borbu za prava i pravdu svih policajaca, a istovremeno sa žaljenjem konstatujemo da drugi sindikati nisu našli za shodno da upute bar pismo podrške kolegama u Čačku.

NPSS-u ne treba nikakva, a ponajmanje ovakva reklama, ali je ovo još jedan dokaz da smo uvek i da ćemo uvek da budemo uz kolege. Ko je kriv, dokazaće se i odgovaraće, a niko nije kriv dok se ne dokaže.

Predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije Momčilo Vidojević rekao je da je juče u popodnevnim satima pozlilo najmlađem od štrajkača, saobraćajcu Iliji Nenadiću (22), i da su ga kola Hitne pomoći odvezla u bolnicu. Prethodnog dana pozlilo je dvojici štrajkača Dejanu Resimiću i Goranu Dobriću, koji su i dalje u bolnici.

Vidojević je odbacio navode čačanske policije, koja je u jučerašnjem saopštenju navela da je jedan saobraćajac odustao od štrajka, ocenjujući takve izjave kao "nekorektne".

Sedmorica saobraćajnih policijaca počeli su 11. februara štrajk glađu ispred zgrade saobraćajne policije, zahtevajući da se na posao vrati suspendovani načelnik saobraćajne policije Dragoslav Krdžić i četvorica njihovih kolega, kao i da načelnik policije Milovan Petrović odmah bude penzionisan, jer je ispunio uslove za to.
Pogledaj vesti o: Štrajk policije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policajci u Čačku četvrti dan štrajkuju glađu

Izvor: Kurir, 14.Feb.2013

ČAČAK - Grupa policajaca saobraćajne policije u Čačku, nezadovoljna odlukama i potezima načelnika Policijske uprave u Čačku Milovana Petrovića, već četvrti dan štrajkuje glađu, uprkos hladnom vremenu i sve lošijem zdravstvenom stanju, saopštio je Nezavisni policijski sindikat Srbije...Trojici...

Nastavak na Kurir...

NPSS: Štrajk policajaca glađu ušao u četvrti dan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2013

ČAČAK -..Nezavisni policijski sindikat Srbije (NPSS) saopštio je danas da grupa policajaca saobraćajne policije u Čačku, nezadovoljna ishitrenim odlukama i potezima načelnika Policijske uprave u Čačku Milovana Petrovića, već četvrti dan štrajkuje glađu, uprkos hladnom vremenu i sve lošijem...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.