Bugarski policajci u tihom protestu

Izvor: RTS, 17.Jan.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bugarski policajci u tihom protestu

Oko 1.000 bugarskih policajaca održalo je tihi protest ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova u Sofiji tražeći bolje plate i uslove rada.

Iako je po bugarskom zakonu policiji zabranjen štrajk, oko 1.000 policajaca izašlo je na ulice Sofije, zahtevajući veće plate i bolje uslove za rad.

Predstavnike štrajkača, okupljenih ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova, primio je zamenik ministra kome je predata lista zahteva.

Protest >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je usledio usled sve većeg nezadovoljstva bugarske javnosti korupcijom i sporim reformama.

Istovremno, Bugarska je pogođena globalnom ekonomskom krizom i prekidom isporuka ruskog gasa.

"Ovde smo zbog ekstremno loših uslova rada. Policajci moraju da donesu svoj papir da bi mogli da rade", rekao je policajac Ivan Pavlov iz grada Loveč.

Bugarski policajci održali su od decembra nekoliko skupova na kojima su razmatrali načine za ispunjavanje zahteva za povećanjem plata za 50 odsto i unapređenja uslova rada.

Studenti i pristalice ekoloških pokreta, koji već četvrti dan protestuju u Sofiji protiv Vlade, podržali su zahteve policacajaca navodeći da i čuvari reda takođe trpe zbog nesposobnosti vlasti.

Protesti zbog posledica ekonomske krize održani su i u Grčkoj, na Islandu, u Letoniji i Litvaniji gde su juče policajaci ispalili suzavac i gumene metke kako bi rasterali demonstrante.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.