Britanija paralisana štrajkom

Izvor: S media, 30.Nov.2011, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanija paralisana štrajkom

Oko dva miliona radnika u javnom sektoru Velike Britanije počelo je celodnevni štrajk zbog reformi penzionog sistema.

Milijarder kupuje prvu žrtvu krize

Širom zemlje zakazano jeviše od 1.000 protestnih okupljanja, što će uticati na rad škola, bolnica, aerodroma, luka i kancelarija vladinih činovnika.

Britanska vlada je saopštila da se demonstracijama neće postići ništa i pozvala je na dalje razgovore o najavljenim reformama. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Sindikati se suprotstavljaju planovima Dauning strita da radnici odlaze kasnije u penziju i da plaćaju više na ime doprinosa za penziono osiguranje.

Soba u kojoj je sve ispleteno (FOTO)

Državni sekretar britanske vlade Frensis Mod ocenio je da su protesti pogrešni. "Dok se razgovori nastavljaju, pozvao bih radnike u javnom sektoru da sami prouče ponudu umesto što slušaju retoriku sindikalnih vođa", rekao je Mod, ocenivši da je reč o "vrsti penzija koju tek poneko u privatnom sektoru može da uživa".

(Beta foto:Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.