Bivši radnici Filipa Kljajića nastavili štrajk

Izvor: S media, 05.Mar.2010, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši radnici Filipa Kljajića nastavili štrajk

Radnici dve privatizovane fabrike nakadašnje industrije "Filip Kljajić" nastavili su danas štrajk bloakdom ulaza u fabriku "Metal sistemi tehnika".

U protestu učestvuje oko 150 radnika kragujevačkih fabrika "Metal sistemi tehnika" i "Metal sistemi" koji traže isplatu zaostalih zarada od juna 2009.godine, kontrolu kupoprodajnog ugovora i isplatu 17 zarada iz vremena pre privatizacije.

Zbog blokade >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ulaza u fabriku "Metal sistemi tehnika" oko 50 radnika firme "Wacker Neuson" koja koristi deo hale od juče ne dolaze naposao po nalogu njihovog poslodavca, dok se "problem ne razreši".

Predsednik sindikata "Metal sistemi tehnika" Ivan Savić je rekao da je juče u Beogradu održan sastanak predstavnika sindikata dve fabrike i vlasnika Dragoljuba Radulovića sa Oliverom Božić iz Fonda za razvoj Republike Srbije.

Prema Savićevim rečima, razgovaralo se o mogućnosti da vlasnikdobije kredit koji mu je odobren u 2009. godini, ali nije realizovan jer nisu postojale bankarske garancije.

"Od tih sredstava trebalo bi da budu namirene zaostale zarade prema zaposlenima kao i dugovanja prema poveriocima", rekao je Savić.

On je dodao da je razmatrana i mogućnost da se preko dve bankeplasira kredit od ukupno četiri miliona evra, s tim što bi prva polovina bila isplaćena odmah na račun preduzeća, a druga u periodu od 30. marta do 6. aprila ove godine.

Oko 300 radnika fabrike "Metal sistema "i Metal sistemi tehnika " stupilo je u generalni štrajk početkom prošle nedelje, a protest jenastavljen ispred lokalne kancelarije Agencije za privatizaciju u Kragujevcu.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.