Bez dogovora štrajkača u TENT-u i vlade

Izvor: Politika, 19.Jan.2012, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez dogovora štrajkača u TENT-u i vlade

OBRENOVAC – Pregovori smenskih radnika u Termoelektrani „Nikola Tesla” (TENT) i predstavnika Vlade Srbije završeni su neuspešno zbog čega će strajk u toj termelektrani biti nastavljen.

Uprkos štrajku, snabdevanje potrošača električnom energijom u Srbiji neće biti ugroženo i neći biti smanjenja proizvodnje struje, izjavio je novinarima predsednik sindikata smenskih radnika TENT-a Dragoslav Ljubičić.

U današnjim pregovorima su učestvovali državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << za enegetiku Dušan Mrakić, generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković i predstavnici sindikata smenskih radnika, pošto ministar enegetike i infrastrukture Milutin Mrkonjić nije došao u TENT.

Rečeno nam je da nije momenat da se reše naši problemi i zahtevi iako su oni opravdani, preneo je novinarima Ljubičić ocenivši da nije bilo napretka u pregovorima.

Oko 660 smenskih radnika u TENT-u povući će se ispred upravne zgrade gde su do sada štrajkovali u jednu od sala u TENT-u A odakle će ići na posao i gde će se vraćati dok traje štrajk, rekao je Ljubičić.

Radnici u TENT-u traže punu isplatu dodatka za smenski rad koji iznosi 26 odsto na osnovnu zaradu, rekao je on i precizirao da je ukupna količina novca koju radnici zahtevaju da bude isplaćena oko 50 miliona dinara.

To je nešto malo manje od jedne zarade za svakog radnika na godišnjem nivou, a u TENT-u ima oko 990 smenskih radnika.

Radikalizovanje štrajka nije uticalo na proizvodnju električne energije u najvećem termoenergetskom sistemu u Srbiji, saopšteno je danas iz te termoelektrane.

Privredno društvo TENT iz Obrenovca radi punom snagom i bez zastoja, a celokupnu proizvodnju isporučuju elektroenergetskom sistemu Srbije.Kako je saopšteno, TENT je na dnevnom nivou isporučio više od 67 miliona kilovat sati (kWh) električne energije što je više od polovine ukupne proizvodnje Elektroprivrede Srbije.

Danas je najavljeno i da će predstavnici poslovodstva Privrednog društva Termoelektrane „Nikola Tesla” sutra održati konferenciju za novinare a u pozivu se upozorava da bi dalja radikalizacija štrajka mogla dovesti do problema u funkcionisanju celokupnog PD TENT.

Tanjug

objavljeno: 19.01.2012.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nastavlja se štrajk u Termoelektrani Nikola Tesla

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2012

Pregovori smenskih radnika u Termoelektrani 'Nikola Tesla' (TENT) i predstavnika Vlade Srbije završeni su neuspešno zbog čega će strajk u toj termelektrani biti nastavljen.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Bez dogovora štrajkača u TENT-u i vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2012

OBRENOVAC, BEOGRAD -..Pregovori smenskih radnika u Termoelektrani "Nikola Tesla" (TENT) i predstavnika Vlade Srbije završeni su neuspešno zbog čega će štrajk u toj termoelektrani biti nastavljen...Uprkos štrajku, snabdevanje potrošača električnom energijom u Srbiji neće biti ugroženo i neće...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TENT: Bez dogovora radnika i vlade, štrajk se nastavlja

Izvor: Večernje novosti, 19.Jan.2012

Pregovori radnika u Termoelektrani "Nikola Tesla" i predstavnika Vlade Srbije završeni su neuspešno zbog čega se strajk nastavlja. Poslovodstvo: Nema zastoja u proizvodnji

Nastavak na Večernje novosti...

Nastavlja se štrajk radnika TENT-a

Izvor: Press, 19.Jan.2012

Pregovori smenskih radnika u Termoelektrani „Nikola Tesla" (TENT) i predstavnika Vlade završeni su neuspešno zbog čega će strajk biti nastavljen.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.