Belgija zaustavila Eurostar

Izvor: RTS, 18.Okt.2010, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Belgija zaustavila "Eurostar"

Hiljade putnika evropske železničke linije "Eurostar" moraće da nađe drugi način za putovanje, zbog štrajka belgijskih železničara. Obustavljene linije sa Francuskom, Holandijom i Nemačkom.

Železničari u Belgiji, koji rade u okviru brze evropske železnice "Eurostar", stupili su u jednodnevni štrajk.

Štrajk je počeo sinoć u 20 časova, a trajaće do večeras, zbog čega ne rade linije "Eurostara", pa Belgija nema brzu železničku vezu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa Francuskom, Holandijom i Nemačkom. Organizatori štrajka žele da skrenu pažnju da su protiv promena belgijskog operatera "Eurostara".

Između Velike Britanije i Francuske vozovi "Eurostar" saobraćaju uobičajeno, javile su agencije. Na veb-sajtu "Eurostara", čije je sedište u Briselu, objavljeno je uputstvo putnicima kako da premoste današnji štrajk, javila je britanska mreža Bi-Bi-Si.

Pored ostalog, putnicima je ponuđeno da vrate ili zamene kartu za putovanje u nekom drugom terminu, u roku od 120 dana.

Vozovi "Eurostara" obično prevoze po 750 putnika i na kraju vikenda, nedeljom, obično ima više od 20 linija ka Briselu.

U međuvremenu, nemački operater "Dojče ban" saopštio je da je imao prvu test vožnju brze železničke veze kroz tunel ispod Lamanša i da namerava da za oko tri godine uspostavi redovnu vezu koja bi tim putem vodila iz Frankfurta i Kelna, naveo je Bi-Bi-Si.

Nemački operater "Dojče ban", u želji da se proširi konkurencija, namerava da se uključi u železnički saobraćaj "Eurostara", tunelom ispod Lamanša, za šta sada isključivo pravo ima operater iz Belgije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.