Apel zaposlenih u TV Avali

Izvor: RTS, 24.Maj.2012, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Apel zaposlenih u TV Avali

Zaposleni u TV Avali, koji ponovo štrajkuju zbog neisplećenih zarada, apelovali na nadležne da se ispita pozadina poslovanja tog medija.

Zaposleni u TV Avali, koji su pre 20 dana ponovo počeli štrajk zbog neisplaćenih zarada, apelovali su na nadležne da ispitaju pozadinu poslovanja te kuće i upitali Republičku radiodifuznu agenciju (RRA) kako je moguće da TV sa nacionalnom frekvencijom ne emituje sopstveni program tri nedelje.

Oni su u saopštenju naveli >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da neće emitovati program do isplate svih zaostalih zarada - stalno zaposlenima se duguju plate od decembra 2011, dok se honorarnim saradnicima duguje od novembra 2011. godine.

U saopštenju se podseća da su zaposleni 4. maja, posle dva meseca od početka rada i prekida štrajka (22. februara), ponovo obustavili realizaciju "živog" programa i da ni nakon 20 dana od tog datuma nijedna od nadležnih institucija nije reagovala.

"Apelujemo na predstavnike vlasti i nadležne institucije da ispitaju pozadinu poslovanja i kako je moguće da se nekažnjeno radnicima ne isplaćuju zarade u tako velikom vremenskom periodu", piše u saopštenju.

Zaposleni, kako se navodi, postavljaju i pitanje RRA kako je moguće da televizija sa nacionalnom frekvencijom već tri nedelje ne emituje program iz sopstvene produkcije što je u obavezi po elaboratu za koji je dobijena dozvola.

Zaposleni su u februaru prekinuli štrajk zbog čvrstih obećanja vlasnika Televizije Avala, datih pred članovima RRA da će do 1. aprila isplatiti sva dugovanja prema zaposlenima i konsolidovati televiziju, piše u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.