Andrija Mandić prekinuo štrajk glađu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Andrija Mandić prekinuo štrajk glađu

PODGORICA - Predsednik crnogorske opozicione Srpske narodne stranke (SNS) Andrija Mandić prekinuo je danas štrajk glađu u koji je stupio pre 13 dana u znak protesta zbog odluke Vlade Crne Gore da prizna nezavisnost Kosova.

"Mandić je uvažio stav rukovodstva SNS", rekao je agenciji Beta portparol te partije Dobrilo Dedeić. On je kazao da je odluka o prekidu štrajka "definitivna" i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << štrajk glađu "završena stvar".

Mandić je sinoć, posle odluke rukovodstva SNS, prevezen u bolnicu, pošto se njegovo zdravstveno stanje naglo pogoršalo. Odmah pošto je primio infuziju, stanje zdravlja Mandića se popravilo, saopštili su lekari.

Dedeić je kazao da će SNS uvažiti sve savete lekara u vezi s oporavkom Mandića koji će u bolnici ostati još dan-dva.

Mandić je štrajkovao u zgradi crnogorskog parlamenta. Prema ranijim najavama iz SNS, nakon što se oporavi, Mandić će nastaviti sa političkom aktivnošću.

Opoziciona koalicija u crnogorskom parlamentu Srpska lista u petak je saopštila da napušta Skupštinu Crne Gore.

Dedeić je Beti rekao da će SNS i Srpska lista nastaviti političku borbu protiv vlasti "vaninstitucionalnim sredstvima", ne precizirajući koje su metode u pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.