Izvor: Blic, 05.Okt.2016, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agonija radnika TTU u Tuzli: “Nema je došao kraj …”

Bivši radnici TTU već deset dana štrajkuju glađu tražeći pismenu garanciju da će im radni staž biti uplaćen od tvornice koja je otišla u stečaj.

Resorni kantonalni premijer zamolio ih je za prekid štrajka, ali radnici to nisu prihvatili.

U hladnim prostorijama i improvizovanim krevetima, bivši radnici TTU čekaju rešenje za više od 12 godina neuplaćenog radnog staža i drugih zahteva. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Doteran do zida je i Nijaz Mujčinović - nakon 36 godina rada u ovoj tvornici.

- Nama je došao kraj. Nemamo drugog rešenja, drugih primanja nemamo. Moramo živeti, porodice hraniti. Deca hoće svoje, država hoće svoje – kaže Mujčinović.

Federalna vlada uz podršku kantonalne, prošle godine, obećala je otvaranje nove firme, radno angažovanje ovih radnika, uplatu staža.

- Dali smo im vremena da nijedna firma ovakva ne bi dala vremena koliko smo mi dali. Bili smo strpljivi stvarno i molili da reše naše zahteve. Međutim, oni su oglušili na sve nas i videli da mogu s nama mlatiti kako hoće – istakao je Mehmed Terzić, predstavnik bivših radnika TTU.

I dok predstavanici Kantonalne vlade sležu ramenima i traže strpljenje radnika, Federalna Vlada, nije posetila radnike.

Pročitajte još:

- Neka je vladi na sram. Kada sede da ručaju što se ne sete ovih radnika koji ovde borave deset dana, pa da kaže kako li oni žive. Od našeg premijera, pa do premijera Federacije - dodaje Mujčinović.

Prodaja imovine firme već je bila bezuspešna tri puta, a 24. oktobra zatvara se četvrti krug prodaje. Radnici ne znaju šta više da očekuju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.