Aerodrom u Frankfurtu u štrajku

Izvor: B92, 25.Feb.2012, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aerodrom u Frankfurtu u štrajku

Frankfurt -- Zaposleni na aerodromu u Frankfurtu najavili su da će nastaviti štrajk, pošto nije postignut dogovor o platama između njihovih predstavnika i firme Fraport.

"Nije pitanje da li će štrajka biti, već kada. Učinićemo to vrlo brzo", izjavio je portparol sindikata GDF Markus Zibes, prenosi Rojters.

Nakon što su kasno noćas neuspešno završeni pregovori, "Fraport" je odbacio raniji predlog GDF o povećanju plata kao neopravdan i neprihvatljiv. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sindikat je okrivio kompaniju da je iznela ponudu nižu od prvobitne nakon početka posredničkog procesa.

Štrajkovima, koji su započeli 16. februara i trajali do 22. februara uz prekide tokom vikenda, najteže je pogođena "Lufthanza."

Aerodrom u Frankfurtu je treći po prometu u Evropi, odmah nakon londonskog "Hitroua" i pariskog aerodroma "Šarl de Gol" i ima oko 1.300 letova dnevno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.